Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πυρκαγια, Πυρκαγια θυνί-Πυροσβεστική . - YouTube, 5000 άτομα μεταφέρθηκαν δωρεάν με τρένο και εγκαταστάθηκαν στην αθήνα, τον βόλο και τη λάρισα.

Πυρκαγια, Πυρκαγια θυνί-Πυροσβεστική . - YouTube, 5000 άτομα μεταφέρθηκαν δωρεάν με τρένο και εγκαταστάθηκαν στην αθήνα, τον βόλο και τη λάρισα.. See full list on el.wikipedia.org Τελικά όμως, με την πίεση των ελληνικών και ξένων αρχών και χάρη στο βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών θεσσαλονίκης,επί της κατηγορίας για εμπρησμό κατά των ενοίκων της οικίας από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, το οποίο αποφάνθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από τυχαία αίτια, έγινε η αποπληρωμή όλων των ασφαλιστηρίων. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας (19 αυγούστου 1917) ο άνεμος άλλα. Jul 13, 2021 · πυρκαγια τωρα ελλαδα θεσσαλονίκη: Μεταξύ των κτηρίων που κάηκαν ήταν το ταχυδρομείο, το τηλεγραφείο, το δημαρχείο, οι εταιρείες ύδρευσης και φωταερίου, η οθωμανική τράπεζα, η εθνική τράπεζα, οι αποθήκες της τράπεζας αθηνών, ο ναός του αγίου δημητρίου και άλλοι δύο ορθόδοξοι ναοί, το σαατλή τζαμί και άλλα 11 τεμένη, η αρχιραββινεία με όλο το αρχείο της και 16 από τις 33 συναγωγές.

Επίσης καταστράφηκαν 4.096 από τα 7.695 καταστήμα. Η πυρκαγιά, όπως προέκυψε από την ανάκριση που διεξήγαγαν οι δικαστικές αρχές της θεσσαλονίκης, ξεκίνησε το σάββατο στις 18 αυγούστου 1917 περίπου στις 15:00 το μεσημέρι από ένα φτωχικό σπίτι προσφύγων στη διεύθυνση ολυμπιάδος 3, στη συνοικία μεβλανέ μεταξύ του κέντρου και της άνω πόλης. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελούνταν από σεφαραδίτες εβραίους και ακολουθούσαν έλληνες, τούρκοι, βούλγαροι αλλά και άλλοι βαλκάνιοι και ευρωπαίοι. 823/1917 που εκπόνησε ο υπουργός συγκοινωνιών αλέξανδρος παπαναστασίου. Το λιμάνι της ήταν από τα σημαντικότερα κέντρα εμπορίου.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑ-ΠΥΡΚΑΓΙΑ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑ-ΠΥΡΚΑΓΙΑ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG from www.efsyn.gr
Λίγες μόνο ημέρες μετά την καταστροφή η κυβέρνηση βενιζέλου ανήγγειλε ότι δεν θα επιτρεπόταν η ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση της πόλης, αλλά μόνο στη βάση ενός νέου πολεοδομικού σχεδίου, σύμφωνα με τον ν. Ο α΄ παγκόσμιος πόλεμος είχε ξεκινήσει το 1914, αλλά η ελλάδα είχε τηρήσει ουδετερότητα. Αρχικά η πυρκαγιά ακολούθησε δύο κατευθύνσεις: Μεταξύ των κτηρίων που κάηκαν ήταν το ταχυδρομείο, το τηλεγραφείο, το δημαρχείο, οι εταιρείες ύδρευσης και φωταερίου, η οθωμανική τράπεζα, η εθνική τράπεζα, οι αποθήκες της τράπεζας αθηνών, ο ναός του αγίου δημητρίου και άλλοι δύο ορθόδοξοι ναοί, το σαατλή τζαμί και άλλα 11 τεμένη, η αρχιραββινεία με όλο το αρχείο της και 16 από τις 33 συναγωγές. Επίσης καταστράφηκαν 4.096 από τα 7.695 καταστήμα. See full list on el.wikipedia.org Μάθετε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη και δείτε πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στα διάφορα μέτωπα. Jul 13, 2021 · πυρκαγια τωρα ελλαδα θεσσαλονίκη:

Με την άδεια της κυβέρνησης, όμως, οι δυνάμεις της αντάντ είχαν αποβιβάσει στρατεύματα στη θεσσαλονίκη το 1915, για να υποστηρίξουν τους σέρβους συμμάχους τους στο μακεδονικό μέτωπο.

Παρ' όλα αυτά, οι συμμαχικές δυνάμεις αρνήθηκαν να διακόψουν την υδροδότηση των στρατοπέδω. Για τη στέγαση και την περίθαλψη των χιλιάδων πυροπαθών στη θεσσαλονίκη ιδρύθηκε από τον κυβερνητικό αντιπρόσωπο περικλή α. Δεν υπήρχαν ικανές ποσότητες νερού για την κατάσβεση, αφού σημαντικό μέρος του δεσμευόταν από τις συμμαχικές δυνάμεις για την τροφοδοσία των στρατοπέδων στα προάστια της πόλης. Το επόμενο πρωί δύο βρετανικές πυροσβεστικές αντλίες σταμάτησαν την πυρκαγιά κοντά στον λευκό πύργο. More images for πυρκαγια » Jul 13, 2021 · πυρκαγια τωρα ελλαδα θεσσαλονίκη: Η 76χρονη γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, πιθανόν από τις αναθυμιάσεις, ενώ μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ισχυρή βούληση για εποικοδομητική συνεργασία με τον νέο υπ. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας (19 αυγούστου 1917) ο άνεμος άλλα. See full list on el.wikipedia.org Ο πληθυσμός της πόλης διατηρήθηκε όπως είχε: Λίγες μόνο ημέρες μετά την καταστροφή η κυβέρνηση βενιζέλου ανήγγειλε ότι δεν θα επιτρεπόταν η ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση της πόλης, αλλά μόνο στη βάση ενός νέου πολεοδομικού σχεδίου, σύμφωνα με τον ν. Μετά την καταστροφή οι ασφαλιστικές εταιρείες διατήρησαν επιφυλακτική στάση και έστειλαν πράκτορές τους να ερευνήσουν επί τόπου, προσπαθώντας να αποδώσουν την καταστροφή σε πολεμικές ενέργειες (στηριζόμενες και σε διάφορες φήμες για εμπρησμό από τους γερμανούς ή τους γάλλους), για να αποφύγουν την πληρωμή των τεραστίων ποσών στους ασφαλιζομένους τους.

Μάθετε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη και δείτε πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στα διάφορα μέτωπα. Η θεσσαλονίκη ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες πόλεις των βαλκανίων. Η αναφορά του αλεξάνδρου πάλλη προς την κυβέρνηση μνημονεύει ξεχωριστά τους πυροπαθείς των τριών κοινοτήτων της θεσσαλονίκης: See full list on el.wikipedia.org Λίγες μόνο ημέρες μετά την καταστροφή η κυβέρνηση βενιζέλου ανήγγειλε ότι δεν θα επιτρεπόταν η ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση της πόλης, αλλά μόνο στη βάση ενός νέου πολεοδομικού σχεδίου, σύμφωνα με τον ν.

Φωτιά στην περιοχή Δίδυμα Αργολίδας
Φωτιά στην περιοχή Δίδυμα Αργολίδας from www.flynews.gr
Λίγες μόνο ημέρες μετά την καταστροφή η κυβέρνηση βενιζέλου ανήγγειλε ότι δεν θα επιτρεπόταν η ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση της πόλης, αλλά μόνο στη βάση ενός νέου πολεοδομικού σχεδίου, σύμφωνα με τον ν. Αρχικά η πυρκαγιά ακολούθησε δύο κατευθύνσεις: Με την άδεια της κυβέρνησης, όμως, οι δυνάμεις της αντάντ είχαν αποβιβάσει στρατεύματα στη θεσσαλονίκη το 1915, για να υποστηρίξουν τους σέρβους συμμάχους τους στο μακεδονικό μέτωπο. 5000 άτομα μεταφέρθηκαν δωρεάν με τρένο και εγκαταστάθηκαν στην αθήνα, τον βόλο και τη λάρισα. Το λιμάνι της ήταν από τα σημαντικότερα κέντρα εμπορίου. Επίσης καταστράφηκαν 4.096 από τα 7.695 καταστήμα. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας (19 αυγούστου 1917) ο άνεμος άλλα. Με απόφαση του παπαναστασίου ιδρύθηκε «διεθνής επιτροπή νέου σχεδίου θεσσαλονίκης» με πρόεδρο τον ερνέστ εμπράρ για την εκπόνηση ρυμοτομικού σχεδίου, το οποίο παραδόθηκε στη γενική διοίκηση μακεδονίας στις 29 ιουνίου 1918.

Οι πληγέντες από την πυρκαγιά υπολογίστηκαν σε περίπου 72.500.

See full list on el.wikipedia.org Η έλλειψη νερού και η αδιαφορία των γειτόνων δεν έκανε δυνατή την κατάσβεση της αρχικής πυρκαγιάς και σε σύντομο διάστημα, λόγω του ισχυρού ανέμου, η πυρκαγιά μεταδόθηκε στα γειτονικά σπίτια και άρχισε να εξαπλώνεται σε όλη τη θεσσαλονίκη. Το συνολικό ύψος των ασφαλιστηρίων ήταν 3.000.000 χρυσές λίρες και το μεγαλύτερο μέρος τους ήταν σε βρετανικές εταιρείες. Στην πόλη δεν υπήρχε οργανωμένη πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά λίγες ιδιόκτητες πυροσβεστικές ομάδες ασφαλιστικών εταιρειών, τις περισσότερες φορές ανεκπαίδευτες και με πολύ παλιό ή καθόλου εξοπλισμό. Με απόφαση του παπαναστασίου ιδρύθηκε «διεθνής επιτροπή νέου σχεδίου θεσσαλονίκης» με πρόεδρο τον ερνέστ εμπράρ για την εκπόνηση ρυμοτομικού σχεδίου, το οποίο παραδόθηκε στη γενική διοίκηση μακεδονίας στις 29 ιουνίου 1918. Για παράδειγμα η north & british mercantile co. Η θεσσαλονίκη ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες πόλεις των βαλκανίων. See full list on el.wikipedia.org Πυρκαγιά είναι η ανεξέλεγκτη φωτιά, η οποία προκαλείται από μη ελεγχόμενη καύση με το οξυγόνο και συνοδεύεται από πρόκληση μεγάλων ποσών θερμότητας και φωτός, γεγονός που έχει ως συνέπεια την καταστροφή του. Ο α΄ παγκόσμιος πόλεμος είχε ξεκινήσει το 1914, αλλά η ελλάδα είχε τηρήσει ουδετερότητα. Πολλοί εβραίοι, έχοντας χάσει τα πάντα, έφυγαν για τις δυτικές χώρες και κυρίως τη γαλλία, ενώ ένας αριθμός τους ακολουθώντας το σιωνιστικό κίνημα εγκαταστάθηκε στην παλαιστίνη. Η περιοχή που κάηκε ήταν κυρίως η περιοχή μεταξύ των οδών αγίου δημητρίου, λέοντος σοφού, νίκης, και εθνικής αμύνης. Το 1916 είχε ξεσπάσει στη θεσσαλονίκη το κίνημα της εθνικής άμυνας, που είχε σχηματίσει προσωρινή κυβέρνηση διαιρώντας την ελλάδα, αλλά μετά την παραίτηση του κωνσταντίνου τον ιούλιο του 1917 ξαναενώθηκε.

Στις αρμοδιότητες της διεύθυνσεως θυμάτων πυρκαγιάς ήταν ο συντονισμός της ορθόδοξης, της μουσουλμανικής και της εβραϊκής κοινότητας της θεσσαλονίκης, καθώς και διαφόρων ιδιωτικών σωματείων, για την αντιμετώπιση των αναγκών των πληγέντων και γενικότερα η. Η αναφορά του αλεξάνδρου πάλλη προς την κυβέρνηση μνημονεύει ξεχωριστά τους πυροπαθείς των τριών κοινοτήτων της θεσσαλονίκης: Jul 13, 2021 · πυρκαγια τωρα ελλαδα θεσσαλονίκη: See full list on el.wikipedia.org Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας (19 αυγούστου 1917) ο άνεμος άλλα.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ...
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ... from 4.bp.blogspot.com
Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελούνταν από σεφαραδίτες εβραίους και ακολουθούσαν έλληνες, τούρκοι, βούλγαροι αλλά και άλλοι βαλκάνιοι και ευρωπαίοι. Αυτή η περιοχή στα επίσημα έγγραφα αναφέρεται ως «πυρίκαυστος ζώνη» και στις λαϊκές διηγήσεις τα «καμένα». Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας (19 αυγούστου 1917) ο άνεμος άλλα. Όλες οι ειδήσεις για τις φωτιές τώρα σε όλη τη χώρα. Το συνολικό ύψος των ασφαλιστηρίων ήταν 3.000.000 χρυσές λίρες και το μεγαλύτερο μέρος τους ήταν σε βρετανικές εταιρείες. Η αναφορά του αλεξάνδρου πάλλη προς την κυβέρνηση μνημονεύει ξεχωριστά τους πυροπαθείς των τριών κοινοτήτων της θεσσαλονίκης: Jul 15, 2021 · πυρκαγια. Το σχέδιο δεν εφαρμόστηκε πλήρως και εξαιτίας της δυσκολίας εξεύρεσης επαρκών κονδυλίων, ακόμη και πιέσεων εκ μέρους μεγαλοϊδιοκτητών, υπέστη πολλές μεταβολές, αλλά αποτέλεσε μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την πρωτύτερη κατάσταση της πόλης, δίνοντάς της σύγχρονη ρυμοτομία και όψη.

Η αναφορά του αλεξάνδρου πάλλη προς την κυβέρνηση μνημονεύει ξεχωριστά τους πυροπαθείς των τριών κοινοτήτων της θεσσαλονίκης:

See full list on el.wikipedia.org Με ηθος, οπως τοσα χρονια, θα λεει την αποψη του με ονοματεπωνυμο, χωρις να συκοφαντει και να στοχοποιει, ευχομαι να ανταποκριθω και παλι στην εμπιστοσυνη που μου δειξατε τοσα χρονια. Το λιμάνι της ήταν από τα σημαντικότερα κέντρα εμπορίου. Όλες οι ειδήσεις για τις φωτιές τώρα σε όλη τη χώρα. Η πυρκαγιά κατέστρεψε το 32% της συνολικής έκτασης της θεσσαλονίκης, δηλαδή 1.000.000 τετρ. See full list on el.wikipedia.org Το απόγευμα της πρώτης ημέρας της πυρκαγιάς, ένα γαλλικό τμήμα ανατίναξε με δυναμίτιδα τρία σπίτια δίπλα από το διοικητήριο με σκοπό να δημιουργήσει ζώνη ασφάλειας περιορίζοντας το ύψος και την ποσότητα της καύσιμης ύλης, αλλά δεν συνέχισε και αποχώρησε, αφήνοντας τη φωτιά να συνεχίσει τον δρόμο της. See full list on el.wikipedia.org Η περιοχή που κάηκε ήταν κυρίως η περιοχή μεταξύ των οδών αγίου δημητρίου, λέοντος σοφού, νίκης, και εθνικής αμύνης. Λίγες μόνο ημέρες μετά την καταστροφή η κυβέρνηση βενιζέλου ανήγγειλε ότι δεν θα επιτρεπόταν η ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση της πόλης, αλλά μόνο στη βάση ενός νέου πολεοδομικού σχεδίου, σύμφωνα με τον ν. Το συνολικό ύψος των ασφαλιστηρίων ήταν 3.000.000 χρυσές λίρες και το μεγαλύτερο μέρος τους ήταν σε βρετανικές εταιρείες. Τελικά όμως, με την πίεση των ελληνικών και ξένων αρχών και χάρη στο βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών θεσσαλονίκης,επί της κατηγορίας για εμπρησμό κατά των ενοίκων της οικίας από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, το οποίο αποφάνθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από τυχαία αίτια, έγινε η αποπληρωμή όλων των ασφαλιστηρίων. Jul 13, 2021 · πυρκαγια τωρα ελλαδα θεσσαλονίκη: